Klik for større billede
Sommerhus ved Skallerup Klit

22. september 2013

Startside Feriehus i Provence Rejser-Ferier Ture i Danmark Fotoalbum Golf Biler Motorløb Diverse Solvarme Brændeovn Madopskrifter Links

 

 

 

12. oktober 2008 - Dagbog fra en dejlig ferie

05. oktober 2008 - Søndag

Vores ferie i Lucy og Pouls umådeligt lækre sommerhus i Vendsyssel - en anelse nord for Skallerup Klit - startede i går, sent eftermiddag. Her behøver vi blot at dreje hovedet en smule fra spisebordet, sofaen eller direkte fra køkkenvinduet, for at checke om der er bølger ude over Vesterhavet og det er der.

Huset er det mest gennemførte vi har oplevet både her i landet, såvel som i udlandet – Lucy fortalte at de, hendes gemal og hende, har brugt al deres fritid i 2 år (2006/2007) til at opføre det. Lucy kunne fortælle skrækhistorier om, hvordan huset blev behandlet under et selskabs udlejningsregi, så det blev stoppet, så de selv slider med udlejning og ikke mindst klargøring af huset inden næste gæstehold flytter ind. Vi husker tilsvarende historie fra Birgits ”Smørhullet i Théoule, Provence”, hvor det også var træls at have gæster, som blot betragtede opholdet som et hotelophold.

Lidt indtryk fra huset indendørs

Huset udefra:

 

Vores tur hertil startede i går morges kl. 7 hjemmefra med stop hos den lille familie lidt nord for Århus. Mindstemand er bare vokset siden jeg så ham sidst for ca. 1½ måned siden, og er naturligvis stadig en lille, kær unge.

 
Godt med et lille grin


En middagslur


Klar til at gå på arbejde med far


Senere på dagen var der 1½ time til huset her. Fik en kort introduktion til huset og var flyttet ind indenfor en time og så var der bare dømt afslapning. Huset indeholder sådan set alt og det første indtryk var og er utroligt positivt.
At huset også indeholder en lille, men uhyre effektiv brændeovn er en stor fordel når vi tænker på, hvad det ville koste at varme huset op via elektriske radiatorer. Brændet ligner spildtræ fra en tømrerforretning og det er helt fint, for det stilles til rådighed kvit og frit, så vi fryser bestemt ikke.

I dag, søndag, er det HVILEDAG, så det er blevet småt med aktiviteter – en smut til Hirtshals, hvor vi var oppe ved fyret og Bunkermuseet og herefter ned forbi Lønstrup for at fange bølgerne efter nattens blæsevejr, men blæsten var stilnet ret meget af. Vi var også en smut forbi Lønstrup

Aftensmaden blev fiskefileter med hjemmelavet remoulade samt prøver af vores lokale slagters hjemmelavede medister, så det var til at overkomme. En god, lang dag og NU skal vi bare holde ferie.

           

06. oktober 2008 – Mandag

God og lang søvn.

Stig: Diagnosen er en diskusprolaps som IKKE skal opereres, men have en gang fysioterapi. Hmm – Ok.

Turen gik til Skagen / Grenen, hvor der var mange flere besøgende en sidst vi var på disse kanter i starten af marts 2007. Kattegat og Skagerrak havde deres brydekamp, men der var ingen vinder, mens vi var der. Det var også det rigtigt sjovt lige pludseligt at hilse på Kim. Vi har gennem vores jobs kendt hinanden i rigtigt mange år og haft mange sjove timer sammen. Han var i Skagen med familien og de havde valgt samme tidspunkt at besøge Grenen som os – rigtigt hyggeligt at møde ham her, også. Ikke at forglemme de rigtigt sjove minder vi har fra festlige bandagistmøder, hvor det endnu ikke var kutyme at bede om Ramlösa til middagen.;-)  

 

En billedserie fra Grenen
Klik her

Turen tilbage gik via Sindal, hvor vi var en smut forbi Skolegade og herefter gennem Hjørring til Skallerup Klit til lidt småt indkøb – det er bestemt ikke stedet til den større kulinariske investering, men helt Ok.

Vejret startede utroligt flot med højt til loftet / blå himmel og lidt blæsevejr og udsigten over Vesterhavet viste de hvide bølgetoppe på baggrund af det blå hav. Dagen toppede med 14 grader og åben havedør, så hvor heldige har vi lov til at være?

07. oktober 2008 – Tirsdag

Dagen bragte det vi ret beset er her for. AFSLAPNING. Ingen planer.
Vejret var stadig smukt, skyede dog lidt til i løbet af eftermiddagen og vejrudsigten for i morgen lover lidt rusk og væde fra oven, men hvad så? Vi kan vælge at klæde os efter det eller futte lidt ekstra brænde af i den lille ovn, så her er ekstra lunt og rart.
Det blev til en smuttur til Lønstrup for at handle lidt ind og ellers lidt job mails / telefoner, læsning. Lisbeth har været så smart at tage sin hjemmeside med på en ekstern harddisk, så hun kan opdatere den efter ønske / behov.
Her er godt at være!

 08.10.2008 – Onsdag

Dagen starter med overskyet vejr, men allerede mod aften kommer solen og lyset igen og vejrudsigten lover det samme i morgen, torsdag.
Læs og Lær!
Dette er ikke en reklame, men en anbefaling.
Indkøb i Hjørring.
Glem alle andre end SuperBest på Skagensvej 201, Hjørring. Ikke Netto priser, men vi er på ferie og det var dog den lækreste forretning hvad madvarer angår. De har en delikatesseafdeling, som vi vendte tilbage til 3-4 gange under samme indkøb. Jamen, hvad de havde, fra små og lækre forårsruller over stegt og røget, varm ribbenssteg, lun kyllingebryst og ellers alt hvad mundvandet kunne klare. Det var svært at sig ”nej-tak” til spørgsmålet: ”Ellers noget”?
Det blev til en rigtig god frokost her i huset og der er rigeligt til at få et solidt aftensmåltid. Vægt, kolesteroltal og alt det andet vi advares imod – glem det lidt.

Husk nu at ferie kræver god og nærende mad for at have kræfter til at slappe af.

J

Var en smut nede ved stranden på vejen hjem og vandet og vinden havde lagt sig meget. Når vi kigger direkte mod vest rammer vi et punkt et halvt hundrede kilometre nord for Aberdeen, Skotland. Det giver en lille dimension.

Der blev leget lidt med billeder i S/H, som giver en god dimension. Mit Nikon D300 kan indstilles til optagelse i S/H, men så er der ingen kattelem for at konvertere dem til farvebilleder. Omvendt tages billeder i farve og ændres i Adobe Photoshop til S/H og det giver ekstra muligheder.

Klik for billeder her

09. oktober 2008 – Torsdag

Lidt tidligt i gang med en smule brænde i ovnen, så det er til at sidde med bare tæer og ikke for meget tøj på. En nydelse at være her, når himlen lysner og solen så småt står op og sender sit dejlige lys ned over huset og os. Te, ostemadder, radioaviser, musik i små mængder. Alt i alt en dejlig morgen.

En køretur er planlagt. Forbi Lønstrup for at indhandle bogen ”MARIA CORA - hendes sjæl fandt ingen ro”. En overnaturlig fortælling om en kvinde der var død og fik lov til at vende tilbage. Spændende læsning.

Herfra til Mårup kirke som er pillet næsten ned, da havet gumler af klinten så meget, bat den nu var truet med at falde i bølgerne. Sidst vi var her stod en stolt kirke og nu er der kun ruiner / byggeplads tilbage.

 

Læs lidt om kirkens historie her på en anden hjemmeside


Vi måtte igennem Løkken by for at finde et sted, hvor de kunne servere en ægte Hotdog med ristet pølse og hele tilbehøret. Smagte den godt? Godt der er lang tid, endnu, til mandag, hvor en sundere kost igen bør være en del af dagligdagen.
Spørgsmål? Hvorfor er alt der smager godt altid forbudt? Tænk over det…………

Videre rullede den gode bil til Rubjerg Knude med det tilsandede fyr. Der er godt nok højt derop, i svært blæsevejr – da vi kiggede på dem der kæmpede for at komme på toppen, prioriterede vi vores vejrtrækning og lod Knuden være Knude bortset fra lidt billeder derfra.


Via Tårs til Hirtshals med håbet om store bølger der skulle slå ind over molerne, men …… Det blæste godt nok, men vi gætter på at folk på disse kan kalder det en let vind. Det blev dog til et par billeder.

Tilbage via SuperBest (se tidligere notater). Igen – hvor er der lækkert. Vi havde et kamera med ind for at tage indtrykkene med digitalt. Lidt morsomt spurgte en ansat om vi kom fra ”kontrollen”, og vi kunne naturligvis svare benægtende. Lidt senere kom en ”højere” ansat for at høre til, hvad vi ville bruge billederne til. Hun fik vores korte fortælling om vores ferie her på egnen og at billeder vil indgå i vores kommende fortælling om oplevelserne i denne uge. Hun fik adressen til hjemmesiden og ville glæde sig til at se vores omtale af deres dejlige forretning.

Igen er det bekræftende at der ikke er langt mellem os mennesker, og hun forlod os med et smil.

Hjemme igen og dejligt er det – endnu engang – solen skinner – huset er lyst / hvidt indvendigt og utroligt dejligt.

10. oktober 2008 – Fredag

Der er dømt regnvejr hele dagen, så det er blot at få det rigtige tøj på og så komme ned på stranden og se hvad der sker.
Tænk – i dag er det fredag – den sidste dag heroppe. Tiden er fløjet af sted med os og det er bare beviset på, hvordan vi har det og har haft det. Det blev en dvask dag, som  sluttede med at Hans Pilegaard blev dømt ude af "Vild med Dans", men det har jo ikke meget med ferien at gøre.

Lidt billeder fra stranden:

.

Det virkelig en grå dag

Det blev til nogle enkelte nogle enkelte billeder indendørs for at illustrere kvaliteten af husets detaljer. Det er nok lidt svært at forstå detaljerne, men de er fine, skulle vi hilse at sige.

11. oktober 2008 - Lørdag

Så var det slut. Relativt tidligt oppe for at pakke og gøre klar til turen hjem. Annette kom storsmilende lidt før den aftalte tid for at afregne og derefter gøre huset klart, sammen med sin 13-årige datter, til de næste gæster. Da der i lejeaftalen indgår obligatorisk slutrengøring, som vi betaler for, kunne vi bare rulle mod syd. Det med slutrengøringen er et krav fra udlejerne, så de er sikre på, at alt er pænt og ordentligt til de næste lejere.

Turen hjem kunne gå ad 2 veje. Enten via Ebeltoft-Odden med en lille slapper over vandet eller den længere køretur ned over Fyn og det blev til det sidste, da det trods alt var den hurtigste vej, da færgetiderne ikke passede uden at vi skulle have siddet i havnen og kukkeluret i ventetiden. Turen tog små 5 timer og det var alt andet lige godt at komme hjem igen og den små Basse viser glæde over gensynet i store mængder.


Køreturen

Det er helt sikkert at vi må derop en gang i 2009 - så skønt har det været.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

06. september 2008

Her bliver det at vi skal holde ferie i efteråret. Nedenfor omtalte 8-kantede hus i Ebeltoft får vente til en anden god gang. Der er en bid vej at køre for at komme derop, men mon ikke den gode bil får os derop efter nogle timers kørsel?

31. august 2008

Som et interessant alternativ til tankerne om det 8-kantede sommerhus i Ebeltoft, kommer dette hus ind. Det ligger godt nok noget af vejen - på kanter, hvor vi ikke bare lige kommer forbi hverken i tide eller utide.

I stedet for det hyggelige og pussenussede miljø i og omkring Ebeltoft, kan vi her kaste os ud i det mere barske og hvis vejret virkelig vil det, kan vi også få sus i både jakker og skørter. Fra grunden fra stuen og fra terrassen er der udsigt over Vesterhavet og er man oppe på hemsen, skulle udsigt bare være enestående. Lidt spændende, hvordan solnedgange kan arte sig.


Klik for større billede

På disse kanter ligger havet 200 meter fra huset og til Hjørring er der små 15 km.

Huset er bygget i 2006 / 2007og indeholder, som huset i Ebeltoft, et væld af de goder, som vil gøre et ophold dejligt, uanset hvordan vejret finder på at arte sig.

Vi har tidligere boet i et sommerhus ved Grønhøj, tæt på Løkken og også her fandt vi mange steder, som er seværdige og egnede til at gense:

Skagen - Hirtshals -  Ørnereservatet -  Rubjerg Fyr -  Den tilsandede kirke ved Skagen - Råbjerg Mile,
Skarreklit - Mårup kirke og ikke at forglemme - en endags tur til Læsø. og opleve bl.a. Saltsyderiet


Der er nok at tage af, samtidig med at der skal være tid til total afslapning.

Hus og interiøret ser sådan ud - og det ser meget spændende ud:

   

 

 


Sådan må det gerne være på en lun efterårsdag

Det er godt nok high tech, men det ser nu spændende ud.

Skulle det gå helt vildt til, ligger huset tæt på Skallerup Klit Feriecenter, hvor man på stedet går rigtigt meget op i at gøre et ophold til en stor oplevelse, med bl.a. De Romerske bade. Det kan der læses mere om her.

;o)


 

Top

Startside

Dette Websted blev sidst opdateret 12. oktober 2008